Iriscopie

De irisdiagnostiek of iriscopie betreft het duiden van tekens, pigmenten en strukturen in het regenboogvlies van het oog. Het geeft een gevoeligheid van de persoon aan. Alles wat zich in het lichaam afspeelt geeft via de zenuwbanen een afspiegeling in het oog.

Door een iriscopist zijn deze veranderingen in het oog waar te nemen en te analyseren, waardoor men een beeld krijgt van het functioneren van het lichaam.

Elk mens is uniek en vertoont geerfde en verworven tekens. Het met elkaar in verband brengen van de tekens is als een puzzel. Het is vooral belangrijk dat er geen verkeerde konklusies getrokken worden.

Als voorbeeld geef ik vaak een persoon die aanleg heeft voor gewrichtsklachten. Dat kun je in de ogen zien. Als deze persoon echter EEN GEZOND LEVEN leidt. Dus: niet veel vlees en fast food eet en weinig alcohol drinkt. Ruim water drinkt en weinig smaak- en kleurstoffen tot zich neemt. Verder geen overgewicht heeft en regelmatig beweegt, hoeft deze persoon daar zijn/haar hele leven geen last van te krijgen.

Naast deze techniek is het dus heel erg belangrijk een goede anamnese af te nemen en meerdere dingen met elkaar in verband te brengen.

EEN AANLEG TOT EEN KLACHT HOEFT GEEN KLACHT TE WORDEN.