Categoriearchief: blog

Onzekerheid

Hoe terecht is onzekerheid. Ieder heeft zijn of haar eigen kwaliteiten. Wees trots op jezelf zoals je bent. Ieder mens is uniek en draagt bij tot een eigen stukje in onze kosmos.

Wat me vooral intrigeert van deze video is de onzekerheid van Jonathan. Bij het zingen nam hij echter opeens de regie over en werd een totaal ander iemand. Hij ging antwoorden en nam het gesprek van Charlotte over. Veel mensen zijn onzeker over iets terwijl dat niet hoeft !! :-)

 

Wintertijd

winterslaap

In de wintertijd gaat het melatonine gehalte van de mens en dier omhoog en zijn we bezig met de “winterslaap”. Dat houdt in dat het lichaam volgens de oertijd vraagt om meer rust en aanpassing aan deze tijd.

http://www.youtube.com/watch?v=Kfwaqi-ybkQ

alleenmaarnieteenzaam gestopt

Ongeveer 5 jaar geleden heb ik, samen met Mieke en Melanie, het plan opgevat een site in het leven te roepen die speciaal voor mensen bestemd zou zijn die iemand zoeken om contact te maken en samen iets te ondernemen. Het GRATIS was het uitgangspunt. Een contactsite met een lage drempel.

Mede door de bijzonder prettige en positieve samenwerking met Marie Anne Melis van Emma design hebben we dit kunnen verwezenlijken. 2 jaar geleden hebben we nog extra hulp gekregen van Marijke en vorig jaar zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met MIKS, een welzijnsorganisatie.

Al met al hebben we dit met veel enthousiasme gedaan en op het moment zijn er rond de 850 leden. Om werkelijk verder te gaan en meer mogelijkheden te bieden zouden we weer opnieuw geld moeten investeren.

Na rijp beraad en met pijn in het hart hebben we met elkaar besloten te stoppen. “Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan”. We hebben het met veel plezier gedaan en verwachten dat de leden ook op andere sites terecht kunnen.

We wensen een ieder succes en geluk in hun verdere leven.

 

Wacht niet …

Onderstaande tekst kwam ik ergens tegen en wil deze graag met jullie delen.

Wacht niet op zorgeloze dagen om gelukkig te zijn, want altijd zal er een probleem zijn.

Wacht niet op waardering van iedereen, want altijd zal er iemand kritiek op je hebben.

Wacht niet totdat men vriendelijk tegen je is om gelukkig te zijn, want altijd zal er iemand jaloers zijn.

Wacht niet om gelukkig te zijn tot je van iedereen gelijk krijgt, omdat je zelf denkt dat je het waard bent, want altijd zal er iemand zijn die meent beter te zijn en zeker zal denken het beter te weten.

Al zijn er nog zo velen die zo handelen, laat je niet van de wijs brengen en blijf je eigen weg bewandelen.

(Tekst van een onbekend iemand)

 

 

Energie en geen energie

Gisteren sprak ik met iemand en die had er heel veel moeite mee dat er op facebook alleen maar positieve verhalen worden verteld. Het lijkt alsof het leven 1 groot feest is.  In onze maatschappij lijk je geen “baaldagen” te mogen en kunnen hebben. Lees verder

Gezond eten

Gezond eten, wat is dat ? Die vraag wordt me heel vaak gesteld. Is dat glutenvrij ? Is dat geen melkproducten ? Het belangrijkste antwoord dat ik kan geven is dat je bij jezelf moet gaan voelen “wat je bekomt”. De één heeft een constitutie die veel kan hebben en anderen kunnen niet anders dan kinderporties, omdat ze anders misselijk worden of darmkrampen krijgen of andere verschijnselen. Lees verder

Voorjaarskuren

Het is vandaag een prachtige dag. Ik ben begonnen met een boswandeling met de hond. Ook de vogels genieten van het mooie weer en laten dat weten door hun gezang ten gehore te brengen. Meer genieten van iets is wat mij betreft niet mogelijk.

Met deze voorjaarsgevoelens komen mijn gedachten vanzelf op vernieuwing. Ook je lichaam en geest zijn er weer aan toe om verfrist te worden. Daar kun je al voorzichtig mee beginnen door: Lees verder

Heetwaterkuur

deze kuur heb ik uit het boek “Het energie herstelplan” Energie door geneeskrachtige voeding van Marijke de Waal Malefijt en Tanja Visser. (ISBN 978-90-6378-769-1)
Deze kuur helpt de lever zijn afvalstoffen af te voeren. Lees verder